Komora wędzarniczo-parzelnicza

Komory wędzarniczo-parzelnicze budowane są na bazie modułowego systemu „SKRZYP”. Ze względu na specyfikę budowy i sposobu uszczelnienia zaleca się wykonanie montażu, oraz  rozruchu technologicznego przez ekipę montażową firmy „SKRZYP”.    Przed przystąpieniem do prac instalacyjnych i późniejszą eksploatacją należy zapoznać  się z treścią niniejszej instrukcji obsługi, która zawiera zalecenia dotyczące wykonania instalacji doprowadzającej poszczególne czynniki oraz właściwej i prawidłowej obsługi. Przestrzeganie uwag zawartych w niniejszej instrukcji zapewni długotrwałe i niezawodne działanie urządzeń.

Energooszczędne komory wędzarnicze

Komora przeznaczona jest do pełnej obróbki termicznej wędlin, mięs oraz ryb w temperaturze do 125ºC. Przystosowana jest do pracy w cyklu automatycznym zapewniającym wysoką jakość dużą powtarzalność obróbki wyrobów przy minimalnym zaangażowaniu obsługi.

Komora wykonana jest w technologii panelowo – modułowej z wysokogatunkowej stali kwasoodpornej. Panelowa konstrukcja umożliwia dopasowanie się do wymagań klientów. Łączone panele tworzą moduł, a te z kolei dają możliwość łączenia dowolnej liczby modułów. W ten sposób otrzymujemy komory dwuwózkowe, czterowózkowe. Wielkość komory jest jedynie ograniczona potrzebami klienta i wielkością pomieszczenia. Panele są ze sobą skręcane, co zapewnia wysoką jakość i trwałość modułów.

Podstawowe parametry komór wędzarniczych (bez dymogeneratora)

 

Typ komory  KW - 1 KW - 2
Długość [mm] 1200 2400
Szerokość [mm] 1500 1500
Wysokość [mm]  3100 3100 
Wymagana wysokość pomieszczenia [mm]  min 3300 min 3300
 Ilość wózków 1 2