Komora wędzarniczo-parzelnicza
Komory wędzarniczo-parzelnicze budowane są na bazie modułowego systemu „SKRZYP”. Ze względu na specyfikę budowy i sposobu uszczelnienia zaleca się wykonanie montażu, oraz rozruchu technologicznego przez ekipę montażową firmy „SKRZYP”. Przed przystąpieniem do prac instalacyjnych i późniejszą eksploatacją należy zapoznać się z treścią niniejszej instrukcji obsługi, która zawiera zalecenia dotyczące wykonania instalacji doprowadzającej poszczególne czynniki oraz właściwej i prawidłowej obsługi. Przestrzeganie uwag zawartych w niniejszej instrukcji zapewni długotrwałe i niezawodne działanie urządzeń.
Energooszczędne komory wędzarnicze
Komora przeznaczona jest do pełnej obróbki termicznej wędlin, mięs oraz ryb w temperaturze do 125ºC. Przystosowana jest do pracy w cyklu automatycznym zapewniającym wysoką jakość dużą powtarzalność obróbki wyrobów przy minimalnym zaangażowaniu obsługi.
Komora wykonana jest w technologii panelowo – modułowej z wysokogatunkowej stali kwasoodpornej. Panelowa konstrukcja umożliwia dopasowanie się do wymagań klientów. Łączone panele tworzą moduł, a te z kolei dają możliwość łączenia dowolnej liczby modułów. W ten sposób otrzymujemy komory dwuwózkowe, czterowózkowe. Wielkość komory jest jedynie ograniczona potrzebami klienta i wielkością pomieszczenia. Panele są ze sobą skręcane, co zapewnia wysoką jakość i trwałość modułów.
Podstawowe parametry komór wędzarniczych (bez dymogeneratora)
Typ komory | KW - 1 | KW - 2 |
---|---|---|
Długość [mm] | 1200 | 2400 |
Szerokość [mm] | 1500 | 1500 |
Wysokość [mm] | 3100 | 3100 |
Wymagana wysokość pomieszczenia [mm] | min 3300 | min 3300 |
Ilość wózków | 1 | 2 |